Graag stellen we ons even voor! Sinds méér dan 5 jaar zijn wij een vaste waarde geworden op de Leuvenselaan in Tienen. Een sportclub voor jong en oud waar iedereen zich welkom voelt en waar een goede begeleiding en fun onze grootste focus èn troeven zijn. Met een team van gemotiveerde en ervaren coaches staan wij dag in dag uit klaar voor onze klanten om hun te begeleiden naar hun doel. Voor ons is dat in het kort samengevat een:

“happy mind in a healthy body”

Zoals we hier al aanhaalden is begeleiding onze grootste troef. Dat differentieert ons dan ook van een klassiek fitnesscentrum. Onze focus ligt dan ook op groepslessen met een maximum van 12 personen per uur. Op deze manier heb je de voordelen van de twee werelden, enerzijds heb je het voordeel van de groepsdynamiek, anderzijds heb je het alziend oog van de coach die steeds klaar staat om je te verbeteren of aan te moedigen wanneer dit nodig is.

Ons aanbod is ruim, zo bieden wij verschillende soorten groepslessen aan voor ieder niveau.

De filosofie achter District 10 en onze trainingswijze is om je niet te specialiseren in één specifiek onderdeel. Maar ons te richten op verschillende onderdelen die voor ons belangrijk zijn voor een

“happy mind in a healthy body”

Als we 6 core woorden mogen opnoemen dan kiezen wij overtuigend voor..

CONDITIE . KRACHT . FLEXIBILITEIT . FUN . COMMUNITY . GEZONDHEID

Onze groepslessen bestaan steeds uit een opwarming, een kracht, conditie of techniek gedeelte en eindigen met een iets wat intensievere ‘Workout of the Day’ (WOD) van 10 tot 20 minuten. De resultaten van deze WOD kunnen worden bijgehouden op een door ons aangeboden trainingsapplicatie op je smartphone, om zo jouw progressie makkelijk op te volgen.

Door de constante begeleiding van ons ervaren coaching team is het dus ook mogelijk om bij ons van start te gaan zonder enige ervaring of sportieve achtergrond

Ons doel is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit, gelukkig en gezond te worden.

MEER INFO OVER HOE TE STARTEN KAN JE VINDEN BIJ “START TO TRAIN”

Question it?

Is CrossFit wel iets voor mij?

Iedereen kan met CrossFit starten ongeacht leeftijd, geslacht of huidige conditie. Je moet enkel de drijfveer hebben om te willen sporten en je conditie te verbeteren.

Ik heb geen goede conditie, kan ik met CrossFit beginnen?

Zeker! Je start op een laag pitje. Door onze permanente begeleiding wordt je workout aangepast en steeds opgevoerd naargelang jouw conditie, jouw vorderingen en jouw doel voor ogen.

Ik heb last van een bepaalde blessure, kan ik met CrossFit beginnen?

Jazeker. Jouw workout wordt aangepast en er wordt rekening gehouden met welke oefeningen je best wel/niet kan uitvoeren.

Hoe ziet een training eruit?

Een training is opgebouwd uit 4 delen:
  1. Specifieke opwarming
  2. Kracht/techniek
  3. Intensieve workout (WOD)
  4. Cooldown/stretch

Hoelang duurt een training?

1 les duurt 60 minuten.

Hoeveel keer per week kom ik best trainen?

Dit is voor iedereen verschillend en vooral afhankelijk van jouw persoonlijk(e) doel(en). De frequentie van je aantal trainingen wordt ook besproken tijdens het introgesprek.

Doen jullie ook aan personal training?

Ja! Ben jij op zoek naar een meer persoonlijke aanpak? Dan kan dat zeker!
We bieden verschillende opties aan zoals 1 op 1 trainingen of je eigen persoonlijke trainingsschema. Je kan terecht bij onze hoofdcoach Gaël voor een op maat gemaakt trainingsschema of via gael@district10-crossfit.be.