My name is Kaat!
En ik ben 28 jaar (maar ik lieg altijd en zeg dat ik 25 ben). Ik woon in Bierbeek met mijn man Alexander, die samen met mij aan Crossfit doet, en ik begin binnenkort aan mijn opleiding tot politie-inspecteur! Daarnaast bak, loop en lees ik ook heel graag!
Wie heeft je District 10 aangeraden?
Mijn man Alexander. Hij heeft me kunnen overtuigen om eens mee te gaan naar de box in Tienen en ik was meteen verkocht.
Welke invloed heeft CrossFit op jouw leven?
Ik had nooit het gevoel dat iets anders als lopen mij zo’n uitlaatklep kon geven. En dat in zo’n fijne omgeving! Niet alleen het fysieke aspect speelt mee, maar ook het sociale. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen en je maakt heel veel nieuwe contacten waar dan ook vriendschappen uit ontstaan. Daarnaast is het ook heel leuk om dit samen met mijn man en mijn broer te kunnen doen.
Voel je jezelf fitter door CrossFit?
Naast het feit dat je sowieso fitter en strakker wordt door Crossfit is mijn lichaam ook gespierder geworden. Er zijn ook al enkele kilo’s af, wat zeker een goed begin is. Ik merk ook aan mijn huid en aan mijn humeur dat het me deugd doet. Je voelt je minder vermoeid en loom en krijgt superveel energie in de plaats.
What I like!
Het niet opgeven of afhaken. Ik durf nogal gemakkelijk de brui te geven aan bepaalde zaken, zeker als het niet snel genoeg vooruit gaat en dat heb ik bij Crossfit nooit gehad. En de vooruitgang die je maakt, maand na maand, is geweldig om te zien.
Welk doel heb je voor ogen?
Ik zou heel graag nog een 10-tal kilo’s verliezen en een marathon lopen op het einde van het jaar. Daarnaast zou ik toch verdomd graag een pull-up kunnen doen!
Noem de 3 leukste eigenschappen van D10 op!
– De aanmoedigingen van iedereen terwijl je aant zwoegen bent
– Hoe goed de coaches je begeleiden in je oefeningen, maar dat ze je ook persoonlijk kennen (je bent niet zomaar “een lid”)
– Ook al ben je een beginner, of wat zwaarder als de rest, niemand maar dan ook niemand kijkt op je neer
Je favoriete CrossFit beweging? Je minst favoriete?
Favoriete: backsquat
Minst favoriete: box jumps
Je leukste ervaring binnen D10?
Ik heb nog nooit een applaus gekregen voor een carrotcake! Naar sporten en de box toe is eigenlijk elke ervaring al super geweest, maar het is wel altijd tof als op 1 week tijd verschillende members tegen jou zeggen dat je heel goed bezig bent en dat je veel kan liften. Dit is 1 van de redenen waarom het ook zo leuk is, iedereen moedigt je aan en je krijgt bevestiging.
Welke workout vergeet je nooit meer?
Er zijn er 2 die ik samen met Alexander heb gedaan:
– Fran: we moesten verschillende rondes doen en ik ben in Beastmode gegaan omdat Alexander op was en ik nogal competitief ben ingesteld
– Murph: deze kende ik al van de Crossfitgames en het was 1 van de eerste team wods die ik deed. Fantastisch gevoel!
Waarom zou je D10 aanraden aan iemand anders?
Het is sporten in groep, maar niet sporten zoals je gewoon bent. Het is jezelf uitdagen en je grenzen verleggen, zowel individueel als in team. Na een paar maanden kan je lichaam zoveel meer dan dat je ooit had kunnen denken! Plus de dynamiek die in D10 hangt is fenomenaal, dus rekening houden dat je na een les niet meteen naar huis vertrekt, maar dat je graag nog even blijft hangen 🙂