Who’s this?
Ik ben Jan Vandijk, 34 jaar en wonende te Hoegaarden. Papa van een prachtige dochter en ik heb een schat van een vriendin.

Hoe ben je bij District 10 terecht gekomen?
Ik kende het gegeven “CrossFit” al eventjes, maar er was nergens een box in de buurt. Na vroeger altijd intensief te hebben gesport (maar allemaal wat verwaterd door avondschool, renovaties en een kindje), had ik wel nood aan een nieuwe uitdaging/hobby. En plots, op weg naar het werk zag ik “District 10 CrossFit”. De nieuwsgierigheid was er meteen! Eind september 2017 heb ik de website bezocht en al gauw ben ik een proefles gaan volgen. Dit was het begin van een zeer positieve ervaring én uitdaging!

Hoe heeft D10C jouw leven veranderd?
Ik ben intussen 34 jaar voelde me wel vaker futloos… Had regelmatig lichamelijke klachten, en weinig energie. Na 6 maanden trainen is dit ineens voorbij. Als ik nu moe ben, is het van verbruikte energie op de trainingen en als ik pijn heb, is het van stramme spieren. Je weet dat je gewerkt hebt… Inspanningen worden ten slotte beloond.

Dus je voelt je een stuk beter door CrossFit?
Echt wel! Ik heb door het sporten terug hopen extra energie, voel me fitter en heb tot nu toe weinig last van blessures. Het leuke aan CrossFit is dat je tijd hebt en kan werken naar je eigen vermogen. De opgelegde oefeningen voer je uit naar jouw eigen kunnen en ook op je eigen tempo. Er wordt een doel vooropgesteld, wat je natuurlijk probeert na te streven, maar je eigen lichaam leren aanvoelen en inschatten is extra meegenomen. De juiste houdingen aannemen is een punt waar veel aandacht aan gegeven wordt. Ikzelf heb een slechte rug, maar tot op de dag van vandaag, heb ik daar nog geen enkele keer last van gehad. Door het sporten alleen al ben ik 8 kg afgevallen zonder iets aan mijn eetgewoontes aan te passen. Het enige nadeel is dat mijn kleren plots allemaal zo groot lijken. 🙂

Wat zijn je grootste verwezenlijkheden bij ons?
Tijdens de “WOD” (Workout Of the Day) jezelf tegenkomen, dit overwinnen en doorgaan. Proberen jezelf te overtreffen… Door aanmoedigingen en sturing van de coach je doel toch bereiken, waar je anders misschien zou opgeven.

Welk doel heb je voor ogen?
Mijn grootste doel is mezelf verbeteren, de conditie terug opbouwen en kracht bijwinnen. Op sportief vlak zijn de eerste doelen: pull-ups, double unders en toes to bar. Hier is nog heel wat werk aan de winkel, maar traag en zeker komen we er wel.

District 10 CrossFit is …?
  • Familiale sfeer: zowel jong als oud krijgt hier zijn kansen.
  • Coaches met kennis van zaken. Vakkennis op gebied van het sportieve, maar ook het menselijke aspect.
  • Moderne box met voldoende materialen én bovendien allemaal nieuwe materialen.
  • Minpuntje: In volle strijd is de muziek soms nogal soft. 😊
Je favoriete CrossFit beweging? Je minst favoriete?
Favoriet: Box Jumps.
Minst Favo: Burpees.

Je leukste ervaring binnen D10C?
Er is onmiddellijk sociaal contact. Ben je een nieuwe member? Vanaf de eerste lessen word je ook aangemoedigd en meegenomen in het verhaal. De laatsten hebben de meeste aanmoedigingen, wat ervoor zorgt dat opgeven niet in je opkomt.

Welke workout vergeet je nooit meer?
De eerste proefles zal me nog even bijblijven. 5 dagen niet netjes kunnen wandelen door de stijve spieren in de benen, maar de voldoening achteraf zorgde ervoor dat er geen moment twijfel was om terug te keren.

Motivate s
ome others!
Kom sporten in een aangename gezellige sfeer. Het is een sport voor het hele gezin, zelfs voor kinderen zijn er lesmomenten. Geniet, blijf soepel en laat je goed begeleiden, een mens is niet gemaakt om hele dagen stil te zitten. Alle leeftijden kunnen er komen trainen, onder de wel opgeleide coaches met ieder hun eigen sterktes.